Wat is Scouting?

Ruim 90.000 jongens en meisjes in ons land zijn lid van Scouting. Samen met zo'n 30.000 kaderleden vormen zij de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. Er zijn in Nederland 1.300 lokale Scoutinggroepen. Wereldwijd zijn er 32 miljoen Scouts in meer dan 160 landen. Een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding, dat is wat Scouting te bieden heeft. Maar Scouting is meer: naarmate je als jeugdlid ouder wordt en je langer bij Scouting bent, neemt je zelfstandigheid toe; de begeleiding kan daardoor dus afnemen. Iedereen kan meedoen met Scouting. Geloof, ras, huidskleur, handicap, vluchteling of seksuele voorkeur, het maakt niet uit, Scouting staat open voor iedereen. Klik op een logo van een speltak voor meer informatie. 

De jongens en meisjes van 6 tot en met 11 jaar spelen in de jungle van Scouting Gendringen. Ze beleven iedere week leuke avonturen en de spannendste dingen.

Scouts

De Scouts zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. In groepjes (patrouilles) wordt het spel gespeeld, het wordt steeds spectaculairder. De mogelijkheden rondom Scouting zijn oneindig.

Explorers

De (vroeger genoemde) Rowans en Sherpa’s zijn jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar. Zij zijn in de leeftijd dat ze zelf hun programma verzinnen en uitwerken, natuurlijk onder begeleiding. 

Roverscouts

De Roverscouts zijn in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Ondanks het feit, dat men op 18 jaar volwassen wordt, vallen de Roverscouts in de groep nog onder de jeugdleden. Het organiseren van avonden, acties, feestjes en kampen komt allemaal aan de orde!